POLITIKA ZASEBNOSTI

V nadaljevanju vam predstavljamo Politiko zasebnosti podjetja Stillmark d.o.o., ki v Sloveniji zastopa blagovno znamko Erborian. Politika zasebnosti skupaj z Obvestilom o piškotkih, ki je dostopno na povezavi TU, velja za podatke, ki jih zbiramo s pomočjo promotork na prodajnih mestih, na katerih so na voljo izdelki Erborian, ali ko uporabljate našo spletno stran www.erborian.si oziroma na druge načine, prek katerih pridete v stik z blagovno znamko Erborian. Ta dokument opisuje vrste osebnih podatkov, ki jih zbiramo od svojih strank, in razlaga, kako omenjene podatke uporabljamo, hranimo, razkrivamo, delimo in prenašamo, ter opisuje izbire, ki so na voljo našim strankam v povezavi z uporabo omenjenih podatkov. Opisuje tudi ukrepe, ki smo jih sprejeli za zaščito varnosti teh podatkov, ter pojasnjuje, kako se lahko obrnete na nas glede naše prakse varstva osebnih podatkov. Prosimo vas, da pozorno preberete našo Politiko zasebnosti, ki vam daje natančen vpogled v kategorijo osebnih podatkov. Če ne želite, da se vaši osebni podatki uporabljajo na način, opisan v tej Politiki zasebnosti, je mogoče, da se na nekatere vaše zahteve in povpraševanja ne bomo mogli odzvati. Svetujemo vam, da občasno ponovno preverite našo Politiko zasebnosti, saj boste na ta način obveščeni o morebitnih spremembah.

Za kakršnakoli vprašanja v zvezi z vašimi osebnimi podatki ali za preklic privolitve nas lahko kontaktirate prek elektronskega naslova info@erborian.si ali pisno na naslov Stillmark d.o.o., Slovenska cesta 56, 1000 Ljubljana.

1. Vaša zasebnost je pomembna

V podjetju Stillmark d.o.o., ki v Sloveniji zastopa blagovno znamko Erborian, se zavedamo pomena zasebnosti in se zavzemamo za popolno zasebnost strank, tako v okviru članskega kluba (v nadaljevanju Klub) kot tudi v spletni trgovini in vseh drugih točkah, kjer pride do stika z osebnimi podatki. Zagotavljamo vam, da z osebnimi podatki ravnamo odgovorno in spoštljivo ter jih skrbno varujemo skladno z veljavnimi predpisi v Republiki Sloveniji, evropskimi zahtevami uredbe GDPR in internimi akti podjetja Stillmark d.o.o. Do vaših osebnih podatkov imajo dostop le pooblaščeni zaposleni v podjetju Stillmark d.o.o. in pogodbeni obdelovalci izključno v okviru namenov, ki so predstavljeni v pristopni izjavi. Dostop do osebnih podatkov je omejen izključno na obseg in namen, ki sta potrebna za nemoteno izvajanje delovnih procesov, izvajanje prodajnega procesa in trženjskih namenov skladno s privolitvijo.

2. Upravljavec osebnih podatkov

V okviru blagovne znamke Erborian v Sloveniji je upravljavec osebnih podatkov podjetje Stillmark d.o.o., Slovenska cesta 56, 1000 Ljubljana (identifikacijska številka: SI92701396; matična številka: 5395887), ki je od leta 2008 edini uradni distributer in zastopnik za blagovno znamko Erborian v Sloveniji. Osebne podatke zbiramo, hranimo in obdelujemo skladno z določbami Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkovin o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba o varstvu podatkov), z vsebino določb Zakona o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07 s spremembami; ZVOP-1) ter z vsemi internimi akti obdelovalca, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Na območju Slovenije imamo spletno trgovino www.erborian.si, izdelki Erborian pa so na voljo tudi na prodajnih mestih Nama in Maxi v Ljubljani, na določenih prodajnih mestih Müller v Sloveniji ter v spletni trgovini Nama.si. Podjetje Stillmark d.o.o., ki zastopa blagovno znamko Erborian, je že od svojega nastanka osredotočeno na zadovoljstvo kupcev. Dobro izkušnja in zadovoljstvo ob uporabi izdelkov sta temeljni vrednoti, za kateri se zavzemamo, zato s posebno skrbnostjo in odgovornostjo obravnavamo tudi osebne podatke strank. Zavzemamo se za zakonito, pošteno in pregledno obdelavo osebnih podatkov, pri čemer skrbimo, da imajo do njih dostop le pooblaščeni in kompetentni zaposleni, ki z osebnimi podatki ravnajo skladno s predpisi in jih ščitijo pred zlorabo ali uničenjem ves čas zakonite obdelave.

3. Načini pridobivanja in vrste osebnih podatkov

Osebne podatke zbiramo oziroma sprejemamo na različne načine:

· Z vpisnico za pristop v klub članov, ki je na voljo v tiskani obliki pri hostesah in promotorkah na prodajnih mestih in drugih lokacijah, kjer so prisotni izdelki Erborian. Osebne podatke, zbrane s tiskano vpisnico, naše osebje vnese prek spletnega vmesnika v centralno elektronsko bazo podatkov.

· Z registracijona spletni strani Erborian Slovenija www.erborian.si prek spletnega obrazca. Pri tem načinu vpisa se vaši podatki v roku enega dneva samodejno shranijo v glavno elektronsko bazo podatkov.

· Ob prijavi v klub članov na spletni strani Erborian Slovenija www.erborian.si. Pri tem načinu vpisa se vaši podatki v roku enega dneva samodejno shranijo v glavno elektronsko bazo podatkov.

· Ob prijavi na e-novicena spletni strani Erborian Slovenija www.erborian.si. Pri tem načinu vpisa se vaši podatki v roku enega dneva samodejno shranijo v glavno elektronsko bazo podatkov.

· Ob uporabi spletne trgovine www.erborian.si. Pri tem gre za spletne piškotke, o čemer si lahko več preberete v nadaljevanju.

· Občasno prek nagradnih iger, natečajev in aktivnosti za člane, pri čemer je potrošnik vedno seznanjen z namenom zbiranja in uporabe osebnih podatkov.

· Prek družbenih omrežij in drugih marketinških orodij, kot so aplikacije, pri čemer je potrošnik vedno seznanjen z namenom zbiranja in uporabe osebnih podatkov.

· Prek vaših vprašanjpo elektronski pošti, navadni pošti ali prek drugih oblik komunikacije, ki temeljijo na osebnih podatkih.

Oseba, ki s privolitvijo odda svoje osebne podatke in vsaj en kontaktni podatek, lahko vstopi v naš klub članov. Članstvo v klubu je brezplačno in z njim stranka nima nikakršnih obveznosti. V klub lahko pristopijo le osebe, starejše od 16 let. Registracija v spletni trgovini ni pogoj za članstvo v klubu in prav tako registracija za izvedbo spletnega nakupa ne pomeni, da je stranka pristopila v klub. Za članstvo v klubu mora stranka podati eksplicitno soglasje in izbrati kanale obveščanja, prek katerih želi prejemati Erborianova oglasna obvestila in ugodnosti.

Za nadaljnjo uporabo in obdelavo pridobivamo in hranimo naslednje podatke:

· osnovni osebni podatki za registracijo (ime, priimek, naslov, e-naslov, mobilna ali stacionarna številka);

· uporabniško ime in geslo;

· dodatni osebni podatki(datum rojstva in spol);

· osebne izkušnje in mnenja o izdelkih;

· podatki za izstavitev računav spletni trgovini (številka plačilne kartice, datum veljavnosti, CVV-koda, naslov za dostavo in izstavitev računa);

· podatki o nakupih in transakcijah (vrsta in število kupljenih in vrnjenih izdelkov, datum nakupa);

· podatki z naslova podpore strankam(vprašanja, odgovori in podatki, ki nam jih posredujete v tem kontekstu);

· fotografije, videoposnetki in komentarji, ki nam jih sami pošljete ali objavite;

· podatki z družbenih omrežij, ki nam jih posredujete s prijavo na spletni strani prek družbenih omrežij oziroma z interakcijo prek Facebook in Instagram strani Erborian Slovenija;

· lokacija in geolokacijski podatki, ki nam jih sami posredujete;

· vaši osebni podatki, pridobljeni iz javno dostopnih virov, vključno s podatki z družbenih omrežij;

· drugi podatki, ki nam jih posredujete v kontekstu samoiniciativnega povpraševanja (npr. stanje vaše kože, starost ipd., ko iščete ustrezne izdelke).

4. Nameni obdelave osebnih podatkov in pravna podlaga

Podjetje Stillmark d.o.o. osebne podatke zbira in obdeluje v okviru trženjskih aktivnosti za blagovno znamko Erborian in prodaje prek spletne trgovine www.erborian.si na področju Slovenije. Podatke zbiramo za naslednje namene:

· obveščanje o izdelkih, novostih, akcijah in posebnih ponudbah za člane ter ekskluzivnih personaliziranih ugodnostih za člane na podlagi demografskih podatkov, kot je rojstnodnevna ugodnost, in sicer po elektronski pošti, navadni pošti, SMS- ali MMS-sporočilu na mobilno številko, obvestil prek aplikacij za pošiljanje sporočil kot so Viber, WhatsApp in druge;

· pošiljanje promocijskih in oglasnih sporočil po elektronski pošti, navadni pošti, SMS- ali MMS-sporočilu na mobilno številko ali prek aplikacij za pošiljanje sporočil kot so Viber, WhatsApp in druge;

· nudenje storitev, za katere ste zaprosili (kot so pošiljanje spletnih novic, samodejno obveščanje o ponovni razpoložljivosti izdelka, odgovor na vaše vprašanje ipd.);

· izvedba prodaje in transakcije v nakupnem procesu prek spletne trgovine;

· preverjanje identitete v izogib goljufijam;

· upravljanje vašega sodelovanja v raznih promocijskih ali oglaševalskih aktivnostih (kot so razne nagradne igre, natečaji, ankete, ponudbe, raziskave trga ipd.);

· izvedba naše pogodbe z vami v procesu nakupa v spletni trgovini (npr. za dostavo izdelkov, ki ste jih kupili v naši spletni trgovini);

· izvršitev obveznosti, ki izhajajo iz kakršnegakoli dogovora z vami;

· upoštevanje zakonskih zahtev (npr. za izdajanje računov);

· zagotavljanje, da sta vsebina in funkcionalnost spletne strani www.erborian.si v največji možni meri prilagojeni vašim preferencam in potrebam;

· trženje, ocenjevanje in izboljšanje naših izdelkov in storitev (predvsem razvoj novih izdelkov in storitev, analiziranje podatkov naših strank, izvajanje podatkovnih analiz, računovodstvo in revizije);

· zagotavljanje vsebin in oglasov na osnovi vaše geografske lokacije z vašim soglasjem;

· beleženje vaših preferenc in navad glede naših izdelkov in storitev;

· analiziranje anket ali statistik, s katerimi želimo izboljšati svojo spletno stran in svoje storitve;

· oglaševanje prek najetih omrežij za zakup oglasnega prostora, kot so iskalniki (npr. Google) in družbena omrežja (npr. Facebook in Instagram);

· oglaševanje in administrativno upravljanje na spletni strani www.erborian.si;

· izvajanje raziskav in analiz spletne strani www.erborian.si, vključno z analizo učinkovitosti trženjskih in oglaševalskih akcij z orodji za spletno analitiko.

Združene in/ali anonimne podatke, ki vas ne identificirajo, lahko delimo za lastne komercialne namene ali za namene naših partnerjev, kar vključuje predvsem število obiskovalcev na naši spletni strani in število klikov naših oglasov in/ali e-poštnih sporočil.

Varnost osebnih podatkov ob nakupu je zagotovljena tudi z upoštevanjem veljavnih zakonskih obveznosti in priporočil slovenske ter mednarodne zveze potrošnikov.

5. Spletna stran in spletna trgovina

Ob vašem obisku spletne strani www.erborian.si zbiramo določene podatke in sledimo vašim dejavnostim na spletu z namenom zagotavljanja delovanja, kakovosti in spremljanja splošnih statističnih informacij. Beležimo tudi podatke, povezane z vašo napravo in vašim operacijskim sistemom, vašim naslovom IP, spletnimi stranmi ali oglasi, ki jih vidite, podrobnostmi o vaših obiskih naših spletnih vsebin in družbenih omrežij, oglaševalskimi ali podobnimi identifikatorji ter vašimi spletnimi dejanji. Ti podatki so zbrani na avtomatizirane načine, kot so piškotki, piškotki tretjih oseb, spletni strežniki, slikovne pike in spletne oznake, in z demografskimi sredstvi, povezanimi s področji zanimanja in vsebinami, ko vizualizirate naše vsebine, uporabljate naše aplikacije, družbena omrežja, se obrnete na nas na kakršenkoli način ali z aplikacijo, odprete e-poštna sporočila, ki vam jih pošljemo ali jih v našem imenu pošljejo tretje osebe, in ko obiščete spletne strani ali omrežja tretjih oseb, na katerih so prikazani naši oglasi. Vzpostavimo lahko povezave med podatki, ki smo jih zbrali na avtomatizirane načine, kot so vaši podatki in vaša zgodovina brskanja, in drugimi z vami povezanimi podatki, ki smo jih pridobili.

Za nakup v naši spletni trgovini potrebujemo vaše osebne podatke, pri čemer izvajamo vse potrebne ukrepe za varovanje zaupnosti osebnih podatkov. Podatkov, ki nam jih boste posredovali, ne razkrivamo tretjim osebam, razen za namen potrditve veljavnosti nakupa s plačilno kartico in dostave izdelkov. Svoje osebne podatke si lahko ogledate, jih spremenite ali zahtevate njihov izbris prek elektronske pošte na info@erborian.si. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

a) Spletni piškotki

Med osebne podatke se štejejo tudi spletni piškotki. Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Piškotki načeloma ne vsebujejo osebnih podatkov, vendar se lahko uporabljajo za vpogled v uporabniške nastavitve in druge podatke, vezane na vaše pretekle dejavnosti na spletni strani. Spletna stran Erborian Slovenija www.erborian.si uporablja spletne piškotke za zagotavljanje kar najboljše storitve pri pregledovanju naših spletnih vsebin in naročanju v spletni trgovini ter za zagotavljanje varnosti in nemotenega delovanja spletne strani. Večino podstrani v naši spletni trgovini lahko obiščete, ne da bi morali razkriti svoje osebne podatke, na primer svoje ime, naslov in e-poštni naslov. Kljub temu pa nekatere informacije pridobimo samodejno z uporabo piškotkov in spletnih signalov (»pixel tags«), standardnih orodij v spletni industriji. Uporaba piškotkov in spletnih signalov nam omogoča, da prepoznamo vaš naslov IP, vrsto brskalnika, ki ga uporabljate, in vašo splošno dejavnost na spletu. Več o uporabi piškotkov na naši spletni strani si lahko preberete v Obvestilu o piškotkih, ki je na voljo na povezavi TU.

b) Povezave do tujih spletnih strani in družbena omrežja

S spletne strani www.erborian.si vodi nekaj povezav na druge spletne strani. Obiskovalec se mora zavedati in sprejeti, da imajo te spletne strani lastne politike zasebnosti, za katere podjetje Stillmark d.o.o. ne odgovarja in ki so neodvisne od politike zasebnosti podjetja Stillmark d.o.o. Prav tako obstaja možnost, da se v spletno trgovino Erborian Slovenija prijavite prek Facebooka ali Googla. V tem primeru z nami delite podatke s svojega osebnega profila, zato vam svetujemo, da se zaradi varnosti vaših osebnih podatkov seznanite s politiko zasebnosti teh omrežij.

Nekatera naša spletna mesta in aplikacije uporabnikom omogočajo objavo lastnih vsebin. Vedite, da so vse vsebine, objavljene na naših družbenih omrežjih, vidne javnosti, zato bodite pozorni glede objavljanja določenih osebnih podatkov na teh omrežjih, kot so finančni podatki, vaš naslov in kakršnekoli zdravstvene težave. Nismo odgovorni za dejanja drugih oseb, če na katerikoli od naših platform družbenega omrežja objavite svoje osebne podatke.

Prav tako lahko podjetje Stillmark d.o.o. prek najetih omrežij za zakup oglasnega prostora, kot so iskalniki (npr. Google) in družbena omrežja (npr. Facebook in Instagram), izvaja ciljano oglaševanje blagovne znamke Erborian na podlagi demografskih, interesnih in kontekstualnih parametrov ali obiska na spletne strani www.erborian.si.Ta omrežja uporabljajo informacije o vaši spletni dejavnosti bodisi ločeno bodisi v kombinaciji z drugimi informacijami, ki so pomembne za oglaševalske namene, z namenom, da vam prikažejo oglase, prilagojene vašim interesom.

Dobavitelji aplikacij, orodij, pripomočkov in vtičnikov tretjih oseb na naših spletnih mestih in v aplikacijah ter spletna mesta in omrežja tretjih oseb, na katerih so prikazani naši oglasi (kot so oglaševalska omrežja, partnerji za digitalno oglaševanje in platforme družbenih medijev), lahko prav tako uporabljajo avtomatizirane načine in demografske načine, povezane s področji zanimanja in konteksta, za zbiranje z vami povezanih podatkov, kot so vaše interakcije s temi funkcijami, ob tem pa sledijo vaši dejavnosti na spletu, nenehno in prek spletnih mest tretjih oseb. Te podatke zbirajo neposredno dobavitelji, ki so tretje osebe (poleg podatkov, ki jih zbiramo sami), zanje pa se uporabljajo njihovi pravilniki. Če to dovoljuje veljavna zakonodaja, nismo odgovorni za prakse teh tretjih oseb in dobaviteljev.

c) Spletna analitika

Za analizo spletne strani www.erborian.si uporabljamo orodje Google Universal Analytics, ki jo nudi Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, Združene države Amerike. Podatki, ki jih Google Universal Analytics zbira o vaši uporabi spletne strani (npr. vaš začetni URL, spletni brskalnik, ki ga uporabljate, nastavitve jezika, računalniški sistem ali ločljivost zaslona), se shranjujejo in analizirajo na Googlovem strežniku v Združenih državah Amerike, nato pa so nam prek orodja Google Universal Analytics dostopni v anonimizirani obliki. Svetujemo vam, da si za dodatne informacije o storitvi Google in Google Analytics preberete Googlovo izjavo o zasebnosti.

Google Analytics: https://support.google.com/analytics/answer/6004245

Adobe Analytics: https://www.adobe.com/si/privacy.html

d) Vsebine, ki jih ustvarjajo uporabniki

Uporabniki lahko na spletni strani www.erborian.si oddajo mnenja o izdelkih. Pri tem se ob javni objavi mnenja navede tudi ime in prvo črko priimka. To sicer še ne omogoča identifikacije stranke, kljub temu pa morate upoštevati, da je objava mnenja samoiniciativno dejanje in zanj sprejemate vso odgovornost. Zavedati se morate, da bo mnenje javno objavljeno na naši spletni strani in po potrebi za namene trženja objavljeno na Facebook ali Instagrama strani Erborian Slovenija.

Poleg zgoraj navedenih možnosti pridobivanja podatkov, ki so posledica delovanja spletne strani, vaše osebne podatke pridobimo samo prek vašega aktivnega povpraševanja ali naročil (npr. pošiljanje elektronske pošte na info@erborian.si, ob spletnem naročilu, vaše posredovanje posebnih zahtev glede izdelkov ipd.).

6. Obdelovalci osebnih podatkov

Do osebnih podatkov imajo dostop izključno pooblaščeni zaposleni v podjetju Stillmark d.o.o., ki osebne podatke potrebujejo za izvajanje namenov, navedenih pod 4. točko, in pooblaščeni pogodbeni podizvajalci, ki podjetju Stillmark d.o.o. zagotavljajo tehnično ali strokovno podporo pri obdelavi osebnih podatkov. To so:

· izdelovalci in vzdrževalci spletnih vmesnikov in aplikacij za obdelavo osebnih podatkov;

· vzdrževalci spletne strani in informacijskih storitev;

· razvijalci in uvajalci programskih rešitev;

· ponudniki vmesnikov za pošiljanje spletne pošte in SMS- ali MMS-sporočil;

· izvajalci spletnega oglaševanja (na Googlu, Facebooku, Instagramu idr.);

· tiskarji;

· Pošta Slovenije;

· dostavne službe;

· matično podjetjeL’Occitane International (Chemin du Pré-Fleuri 5 – Skylab Building, 1228 Plan-les-Ouates; Švica);

· državni organi ali druge pravne osebe, ko za to obstaja zakonita obveza.

Z vsemi pooblaščenimi pogodbenimi podizvajalci je sklenjena pogodba o Obdelovanju in zaščiti osebnih podatkov, ki s strani podizvajalcev zagotavlja enako mero zaščite, kakršno zagotavlja podjetje Stillmark d.o.o. samo.

Izjemoma lahko vaše osebne podatke posredujemo tretjim osebam, a zgolj v primeru, ko bi nerazkritje informacij povzročilo splošno ali vašo osebno škodo ali ko sami zahtevate, da vaše osebne podatke posredujemo tretji osebi.

V primeru prenosa pravic zastopstva blagovne znamke znotraj območja EU na drugo podjetje se prenesejo tudi vsi osebni podatki, ki jih je z naslova zastopstva blagovne znamke Erborian pridobilo podjetje Stillmark d.o.o., na novo podjetje ali drugo pravno osebo, ki bo nadaljevala trženjske aktivnosti blagovne znamke Erborian.

7. Prenos vaših osebnih podatkov

Z vami povezane podatke, ki jih zberemo, lahko za namene iz 4. točke prenesemo, hranimo in obdelujemo v katerikoli državi ali na kateremkoli območju, kjer je ena ali več podružnic skupine L'Occitane International ali tretja oseba, ki ponuja storitve, zastopnik ali poslovni partner, vključno z drugimi državami Evropskega gospodarskega prostora (EGP), Švico in Združenimi državami Amerike. Možna je tudi obdelava s strani osebja zunaj EGP in zunaj naše države. Ko prenesemo vaše podatke v državo, ki ne zagotavlja zadovoljive ravni varstva, za zagotavljanje varnosti vaših osebnih podatkov uporabljamo naslednje ukrepe:

· pri izmenjavi osebnih podatkov z ZDA varnost vaših osebnih podatkov zagotavlja samoocenjevalni mehanizem zasebnostnega ščita med EU in ZDA;

· pri izmenjavi osebnih podatkov s Pakistanom, Indijo, Rusijo, Avstralijo in Azijo pa z uporabo standardnih pogodbenih klavzul, ki jih je pripravila Evropska komisija.

Za več informacij o teh jamstvih se obrnite na nas po elektronski pošti info@erborian.si ali nam pišite na naslov Stillmark d.o.o., Slovenska cesta 56, 1000 Ljubljana s pripisom »Vprašanje za Erborian«.

8. Vaše pravice

Vaša osebna pravica je, da kadarkoli brez obrazložitve in posledic zahtevate, da podjetje Stillmark d.o.o. dopolni, popravi, posodobi, omeji uporabo ali preneha uporabljati in dokončno odstrani iz baze podatkov vaše osebne podatke za namene, navedene pod 4. točko. Prav tako lahko zahtevate izvoz ali kopijo osebnih podatkov, ki jih imamo v povezavi z vami, ugovarjate obdelavi svojih osebnih podatkov in zahtevate prenos podatkov. Naša dolžnost je, da vam predložimo z vami povezane osebne podatke v strukturirani, pogosto uporabljani in strojno čitljivi obliki. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica. Zahtevek za dopolnitev, popravek, posodobitev, prenehanje uporabe ali popolni izbris vaših osebnih podatkov lahko oddate na naslednje načine, pri čemer morate jasno navesti vsebino svojega zahtevka:

· v svojem profilu v spletni trgovini;

· pošljete jasen pisni zahtevek po elektronski pošti na info@erborian.si;

· pošljete jasen pisni zahtevek po navadni pošti na naslov Stillmark d.o.o., Slovenska cesta 56, 1000 Ljubljana s pripisom »Erborian«;

· za odjavo od e-novic v e-novičniku kliknete na povezavona dnu e-novičnika;

· za odjavo od SMS- ali MMS-obvestil pošljite SMS z besedilom ERBORIAN STOP na 4246 (pri tem se vsak poslani SMS/MMS obračuna po ceniku vašega operaterja).

Obdelava vaše zahteve za popravek ali preklic lahko traja nekaj dni, možno pa je tudi, da boste ta čas še naprej prejemali promocijska in trženjska e-poštna sporočila, pošto ali SMS- oziroma MMS-obvestila. Vaša zavrnitev prejemanja sporočil neposrednega trženja nam ne preprečuje pošiljanja drugih vrst nepromocijskih sporočil, kot so e-poštna potrdila transakcij.


9. Varnost osebnih podatkov

Podjetje Stillmark d.o.o. je sprejelo številne tehnične in organizacijske ukrepe, s katerimi poskušamo zagotoviti največjo možno mero tehnične in vsebinske varnosti osebnih podatkov ter zaščito pred nenamernim ali neprostovoljnim uničenjem, nenamerno izgubo, spreminjanjem ali kakršnimkoli nepooblaščenim razkritjem, dostopom ali uporabo. Prizadevamo si, da so vsi procesi v povezavi z osebnimi podatki transparentni in potrošniku jasno predstavljeni.

Prav tako s pogodbo zahtevamo, da enako ravnajo pooblaščeni pogodbeni podizvajalci, ki pridejo v stik z osebnimi podatki. Prav tako se zavzemamo za varnost podatkov, ki nam jih posredujete prek spleta, ker pa se lahko zgodi, da pretok informacij prek spleta ni povsem varen zaradi dejavnikov, na katere nimamo vpliva, smo vas dolžni obvestiti, da vam ne moremo zagotoviti popolne varnosti osebnih podatkov, ki nam jih pošljete prek spletnih obrazcev, zato vsako tako pošiljanje opravite na svojo odgovornost.

10. Obdobje hrambe osebnih podatkov

Podjetje Stillmark d.o.o. se obvezuje, da bo vaše osebne podatke obdelovalo in hranilo skladno z veljavno zakonodajo izključno za navedene namene, in sicer dokler je to potrebno za izpolnitev teh namenov oziroma do vašega preklica privolitve. V nekaterih primerih moramo podatke ohraniti, da lahko izpolnimo svoje pravne in administrativne obveznosti. Ko podatkov ne potrebujemo več, jih izbrišemo iz svojih sistemov ali anonimiziramo. V primerih, ko obdelava in hramba podatkov temeljita na pogodbi ali sta določeni z zakonom, se rok hrambe prilagodi pogodbi oziroma zakonu.

Pridržujemo si pravico, da lahko brez obvestila iz baz in evidenc izbrišemo vse podatke, za katere obstaja utemeljen sum, da so neresnični ali lažni.

11. Mednarodno pravo

Za vsa vprašanja, vezana na vsebino Politike zasebnosti, je pristojna slovenska zakonodaja brez sklicevanja na načela mednarodnega zasebnega prava.

12. Spremljajte in kontaktirajte nas

To Politiko zasebnosti lahko občasno posodobimo z namenom, da jo uskladimo s spremembami naših praks v zvezi z obdelavo osebnih podatkov. O teh spremembah vas bomo obvestili, vključno z njihovim datumom začetka veljavnosti. Če boste še naprej uporabljali spletno stran, potem ko te spremembe začnejo veljati, bo vaša nadaljnja uporaba spletne strani pomenila, da ste te spremembe sprejeli.

Če želite, da posodobimo podatke, ki jih imamo o vas, ali vaše preference, zlasti če želite, da vas odstranimo z naših seznamov prejemnikov, če želite umakniti svojo privolitev, če želite ugovarjati obdelavi vaših podatkov ali če imate vprašanja glede varstva vaših osebnih podatkov, se obrnite na nas tako, da nam pišete na naslednji e-poštni naslov:info@erborian.si ali z navadno pošto na naslov Stillmark d.o.o., Slovenska cesta 56, 1000 Ljubljana s pripisom »Vprašanje za Erborian«.

Če menite, da se vaši osebni podatki shranjujejo ali obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije.

Politika zasebnosti podjetja Stillmark d.o.o. stopi v veljavo 4. 5. 2020.

Brezplačna dostava

ob vsakem nakupu nad 40 €.

Brezplačni vzorčki

Ob vsakem nakupu izberite do 3 brezplačne vzorčke.

Pomoč uporabnikom

Imate vprašanje glede izdelka ali nakupa? Pišite nam na #EM#696f646c44607465677b636a62237d66#EM#

Varno plačevanje

Plačila s plačilnimi karticami prek varnega plačilnega sistema.

Darilo ob nakupu

Ob vsakem nakupu prejmete darilo.

Politika piškotkov

Naša spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja delovanja spletnih storitev, kakovosti, spremljanja splošnih statističnih informacij in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate z vsemi piškotki. Če želite omogočiti samo določene piškotke, jih označite. Preberite več...


Obvezni sistemski piškotki

Analitični piškotki

Funkcionalni piškotki

Oglaševalski piškotki